Waarom Alkhattab Foundation?

De samenleving kent tal van (nog onontdekte) pioniers met ideeën en ambities met ontzettend veel potentie om de maatschappij als geheel vooruit te helpen. Maar soms ontbreekt het deze pioniers aan het nodige netwerk, de kennis en/of middelen om een waardevol project daadwerkelijk van de grond te krijgen. Hierin willen wij het verlengstuk zijn.

>>> bezoek de website van Alkhattab Foundation <<<

Visie

Het samenbrengen van ideeën, kennis en middelen om gezamenlijk te investeren in maatschappelijk geörienteerde projecten die bijdragen aan spiritualiteit, duurzaamheid, welvaart, talent en familiebanden binnen de samenleving als geheel.

Missie

De Alkhattab Foundation is een maatschappelijk geörienteerde stichting die vanuit haar Islamitische identiteit erop is gericht om een bijdrage te leveren aan de persoonlijke ontwikkeling van jongeren. Jongeren die binnen een complexe omgeving met vele uitdagingen en obstakels, op zoek zijn naar hun plekje in en toegevoegde waarde voor de samenleving. Onze inspanningen dienen bij te dragen aan hun participatie in de samenleving en zal moet leiden tot moslims die daadwerkelijk een toegevoegde waarde zijn voor de maatschappij.

Alle betrokkenen bij de Alkhattab Foundation hebben zich in de voorbijgaande jaren ontwikkeld tot een waardevolle partner voor vele bestaande organisaties en hebben daarmee zowel online als offline een groot en relevant netwerk opgebouwd.

De Alkhattab Foundation wil op haar eigen wijze maatschappelijke en sociale hulp bieden vanuit de Islamitische inspiratie. Dit doet zij in een vernieuwende stijl, die naadloos aansluit bij haar doelgroepen en de belevingswereld van een grote groep moslimjongeren. Door gebruik te maken van Facebook, Twitter, Youtube en het opzetten van verschillende activiteiten, soms ludiek van aard, weten wij de jongeren direct te benaderen.

De Alkhattab Foundation heeft een breed aanbod van diensten die nauw aansluiten bij de wensen van onze doelgroepen en instellingen die zich ook bezig houden met deze thema’s. Via deze verschillende diensten wil de Alkhattab Foundation deelnemers motiveren om zichzelf te ontwikkelen op het gebied van religie en professie.


Iedereen kan een meerwaarde zijn. Ontwikkel jezelf en geef het daarna door!
Ali Houri (Broeder Alkhattab)