Spreker, motivator, leraar
Ali Houri (Broeder Alkhattab)

Ali Houri – oftewel Broeder Alkhattab – is geboren en getogen in Roermond. In zijn jongere jaren was hij Nederlands zaalvoetbal-international en ruim 10 jaar vakleerkracht lichamelijke opvoeding in het basisonderwijs.

Sinds 2003 is Ali actief op het gebied van het inspireren & motiveren van jongeren middels het organiseren van evenementen en het geven van lessen en lezingen. Hij is een sterk voorbeeld van een spreker die in eigen land (Nederland) is gevormd door lokale imaams en door het volgen van passende opleidingen. Dankzij zijn praktijkervaring kan hij de nodige basiskennis in het juiste jasje steken en op een pakkende manier presenteren aan een grote groep jongeren. Jongeren die zoekende zijn naar kennis, inspiratie en begeleiding zodat hun islamitische identiteit versterkt wordt.

Als grondlegger en het gezicht van AlkhattabNL & Alkhattab Foundation, wil Ali Houri een zo breed mogelijk publiek bereiken. Zijn hoofddoel is maatschappelijke betrokkenheid en bewustwording, zowel bij zichzelf als anderen, te activeren en te verbeteren.